• 3d echo in emmen
  • echo

Wat is echoscopie

Bij een echo wordt gebruik gemaakt van geluidsgolven. Deze hebben een hogere frequentie (een kortere golflengte) dan het menselijk oor kan horen, dit wordt ultrageluid genoemd. Inwendige organen weerkaatsen dit geluid. Het weerkaatsen, de echo, wordt ontvangen en elektronisch verwerkt tot een afbeelding. Deze afbeelding wordt op de monitor bekeken.

2D / 3D / 4D echografie

Er zijn  verschillende echo's mogelijk.

2D echo

Lang was het alleen mogelijk om echoscopie in het platte vlak te doen (X-as en Y-as). De computer had alle rekenkracht nodig om tot een volledig beeld te komen. Vandaag de dag geeft deze methode nog steeds een mooi plaatje.

3D echo

Omdat de rekenkracht van de hedendaagse computers sterk is toegenomen is het sinds nu mogelijk om naast het platte vlak ook een extra as (Z-as) mee te nemen. Hierdoor ontstaat er diepte in de beelden, waardoor de plaatjes heel herkenbaar worden.

4D echo

Het mooie van 4D echografie zijn de bewegende beelden van je kindje. Wat er in je buik gebeurt, zie je op hetzelfde moment op het beeldscherm. Het is een hele mooie manier om zo je kindje met zijn vingertjes te zien bewegen of z'n duim in z'n mond te zien steken!

Kindje in 3D

Kindje in 3D

Traditionele echo

Traditionele echo

Filmpje van uw baby